Уряд схвалив План заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах

Проект розпорядження КМУ «Про затвердження Плану заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах», розроблений Держенергоефективності, схвалено на  засіданні Уряду 26 квітня.

Прийняття документу дозволяє налагодити системний підхід у реалізації заходів із енергоменеджменту в бюджетній сфері. В першу чергу, це створить належні стимули для подальшого впровадження енергоефективності на місцях. Спеціалісти-енергоменеджери не лише сформують та втілюватимуть у життя політику раціонального споживання енергії в будівлі, а й постійно контролюватимуть цей процес.

В Україні 78 тис. установ, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів: як державного, так і місцевих рівнів. Витрати енергоресурсів на опалення бюджетних установ в Україні у 2-3 рази вищі, ніж у країнах ЄС на ці ж потреби.

При початковому етапі впровадження систем енергоменеджменту вже можна досягти від 5% до 8% економії енергоресурсів. Скорочення енергоспоживання сягне 20% за рахунок налагодження енергоефективної експлуатації об’єктів.

 Впровадженням такого роду заходів ми зможемо зробити ще один крок до енергетичної незалежності України. Скоротимо споживання газу, сформуємо енергоефективну поведінку суспільства і продовжимо масштабний перехід до використання альтернативних видів палива та відновлюваних джерел енергії.

Сергій Савчук, голова Держенергоефективності

Telegram copy Facebook Instagram

E-mail:
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Телефон:
+38 (068) 484 18 69
ВСІ ПРАВА ЗАХИЩЕНО © 2017 LLC BIS-SOFT